søndag 19. juni 2011

Old chairs...


Som jeg kjøpte for noen år siden med sofa i samme stil. Jeg har planer
om å male de og trekke de om. Lurer litt på om jeg skal slipe treverket
og gni det inn med sølv maling sånn at treverket syns igjennom, eller
male de grå. Jeg tror det kan bli lekkert i supermatt lady pure color.
Tar gjerne imot forslag.




Ha en fin søndag! 

lørdag 18. juni 2011

Perlemor & strass...

Se så vakker vase jeg har fått av en venninne. Love it!
Tusen takk!


Ha en fin kveld!

torsdag 16. juni 2011

tea tray in my kitchen...

Te er som vin.


Den første kontakten med teen er lukten, gjennom nesen: man begynner med
å lukte teen, bevist eller ikke, så snart koppen løftes mot munn/nese. Denne 
typen lukting, kaller vi direkte lukting. Den tilfører kun svært begrenset 
informasjon om det vi er i ferd med å drikke. Når vi puster inn på vanlig 
måte når kun 10% av molekylene nervecellene for lukt. Denne prosenten
kan økes betraktelig ved å puste inn kortere og sterkere: det som tesmakere 
    kaller å "sniffe".

Det følgende steget foregår i munnen, når man tar en slurk. To sanser deltar:
smak og berøring. Når det gjelder smaken er det tre forskjellige grunnsmaker
i teen: bitter, sur og søt, hver av dem oppfattes i forskjellige deler av munnen/
tungeregionen. Vår berøringssans blir aktivert ved teens kontakt med slimhinnen
og tennene: den gir oss informasjon drikkens struktur og temperatur. Det er i 
denne fasen vi kan kjenne teens snerp, dens fylde og mykhet. Vi har fortatt ikke
noen persepsjon av aroma, så dette stadiet sier oss svært lite om teens smak.

Når man svelger foregår noe som kalles retro-olfaction, med andre ord, man
slipper luft ut gjennom nesen som samtidig forårsaker et inntak av luft gjennom
munnen. Denne "lufttrekken" setter i sving den følsomme delen av vårt lukteorgan
og vi kan oppfatte 100% av aromamolekylene. For å forstå viktigheten til dette 
trinnet, kan man forsøke å holde seg for nesen når man svelger: du vil oppdage
at persepsjonen blir begrenset til de tre grunnsmakene bitter, sur, søt og aromaene
er fullstendig fraværende.

Således er det egentlig gjennom lukten at vi kjenner det grunnleggende i det vi
"smaker" og det er først gjennom lukten at den aromatiske kompleksiteten i en drikk
som te, kan åpenbare seg.

Favoritten er grønn te fra Japan som har en enestående smak av friskhet og renhet.


Ha en fin kveld!








mandag 13. juni 2011

Hjerte ring...

Fra Rikke Harsheim. Hun er en fantastisk smykkekunstner som jeg
har fulgt i mange år. Smykkene har vakre detaljer, og nydelige farger.
Se på hjemmesiden hennes,
rikkeharsheim.com. Min eldste datter Celine
 fikk denne ringen i konfirmasjonsgave. Jeg har prøvd den mange ganger,
og fått låne den en gang. I går kom min vakre datter med en overraskelse,
 hun hadde kjøpt den samme ringen i gave til meg.









Tusen takk jenta mi!


onsdag 8. juni 2011

Maleri...



Damen med de sorte skoene. Bilde er malt med akryl, og jeg har brukt sparkel og kull. Det gir en fin effekt i bilde å bruke sparkel, paste, sand, papir, lin, silke, blonde, hyssing og mye mer. Det er bare å bruke fantasien.  Bilde ble malt for noen år siden, og det er vel et år siden jeg   malte sist. Kanskje jeg får litt inspirasjon i sommer til å begynne å male igjen.
                                             
                                                                   Ha en fin dag!












tirsdag 7. juni 2011

Hjerte skje...




Vakre hjerte skjeer på bordet sammen med en ny kopp som jeg har fått i gave.
Koppen er i dus rosa med striper og små prikker, og er fra IB LAURSEN.

Ha en fin tirsdag! 













mandag 6. juni 2011

Hjerte...




Skjeer fra Alessi.
Jeg elsker å dekke bordet med disse søte skjeene,
jeg er rett og slett avhengig av de. Bruker de
til lattekoppen, og frokostgrøten.
Flotte venninne gaver.

fredag 3. juni 2011

Cocoon...

Se på denne vakre vasen så enkel, formen og lyset
som reflekterer i den gjør helheten så delikat.
Tror jeg bare må ha disse på spisestuebordet mitt.




torsdag 2. juni 2011

Rosabaya...


Rosabaya de Colombia heter denne espresso kaffen. Nydelig
 rosafarge er det på den også, dere kan kanskje se at jeg er
litt rosafreak. Jeg har aldri vært noen kaffedrikker, men etter
 at jeg fikk Nespresso-maskinen i gave av jentene mine så
har kaffe latten blitt en kos hos meg. Espresso har jeg også
 fått litt smaken på, spesielt Rosabaya for den er fruktig og
har middels styrke.





onsdag 1. juni 2011

Queen Anne...


Vakreste skrivebord ever som jentene mine sier.
Med en brun stol kom ikke skrivebordet til sin rett, men med den nye
Louis Gost stolen som er transparent ble bordet veldig flott.
Kombinasjonen av antikviteter og minimalistisk er helt rått.


Heidi